SPRING SHOPPING

Jeg tror det er de færreste af os som elsker tøj, som ikke føler trang til at gå ud og købe noget nyt lige nu. Selv er jeg faktisk pænt ramt, og jeg ved at lysten stiger proportionelt med de lysere og varmere dage.
Af tidligere, virkelig dumme forårskøb kan jeg nævne: halvgennemsigtig blomstret tanktop som skreg forår, men fik mine arme til at ligne kødpølser. En meget gul blazer som var så pæn, men faktisk MEGET langt fra min stil, og ikke mindst, et par shorts i sølv – så gode i mit hoved, så Britney-møder-robotagtig-figur-fra-starwars i virkeligheden.

For ikke at tabe hovedet og købe et eller andet virkelig dumt (igen i år), har jeg udarbejdet en liste med metoder, som dulmer min shoppelyst og flytter mit fokus.

 1. At finde mine gamle forårsting frem. De ting som ikke har været brugt hele vinteren. At finde dem frem, gå dem igennem, nusse om dem (fjerne fnug, stryge ect.) og langsomt, en ting af gangen, få dem i rotation i garderoben. I dag har jeg fx. mine oversize silkeshorts på, og det føles så forårsagtigt, og faktisk lidt som noget nyt.
 2. At finde ud af hvad jeg virkelig mangler. Ikke hvad jeg har lyst til (som i gul blazer og space-in-vaders) men hvad der virkelig ville være fantastisk. For mig er det den ubehageligt dyre strik jeg har sukket over hele vinteren. At spare op til noget som jeg virkelig ønsker mig, får mig til at bruge mindre på til jeg ikke ønsker mig nær så meget.
 3. At fokusere på noget andet. Min nuværende trang handler om mit look, og for at fjerne fokus fra tøj, vender jeg altid hovedet mod “skønhedsafdelingen”. Foråret er for mig en god tid til at gå mine beautyrutiner efter i sømmene. At finde en ny duft, sortere mine neglelakker og genopdage en forårsfarve, eller forkæle mig selv med den concealer jeg har manglet så længe. Beauty kan som alt andet tage overhånd, så også her er jeg stor fan af at “genopdage”.
 4. At være mere ude. At få farverne og det lyse fra naturen i stedet for i garderoben. Jeg synes specielt det hjælper når de første blomster begynder at springe ud, og ungerne kan plukke små anemoner til spisebordet. På den måde får jeg farverne fra et andet sted end i min garderobe, og selvom det slet ikke er det samme, bliver mit behov dækket alligevel.
 5. Sidst men bestemt ikke mindst. At sætte en grænse, og lave nogle regler. Hvis jeg allerede hjemmefra har besluttet at jeg kun må købe xx, er det meget nemmere for mig at holde det. Læg mærke til at det ikke er et forbud. En psykolog lærte mig på et tidspunkt at underbevidstheden ikke forstår negativt ladet ord, så “jeg må ikke købe” er meget sværere at overholde end “jeg må kun købe”. På den måde kan jeg igen vende tilbage til punkt 2, og fokusere på det jeg virkelig mangler, og have øje for det.

Er du ramt af lysten til forårstøj, og hvordan håndterer du det?

18 thoughts on “SPRING SHOPPING

 • Åh, denne post falder VIRKELIG på et tørt sted hos mig. Da jeg lavede min halvårs-shoppeliste i januar måned, var jeg i den grad stolt af mit mådehold, for den var kort og koncis. Men nu? Den vokser hastigt dag for dag – og det hele bliver bare endnu mere kompliceret af, at jeg pt (for første gang i årevis!) har en økonomi, der gør, at jeg let kan forfølge flere shoppelyster….

  Jeg har prøvet at holde den stangen ved at opdatere mit garderobe-indeks – det plejer altid at virke som et sundt reality-tjek, dels fordi jeg så finder ud af, hvad jeg mangler, dels fordi jeg får øje for tøjets cyklus i min garderobe. Det overtrumfer min trang til at købe nyt, når jeg kan se, at tøj virkelig skal have et formål i min garderobe for at blive et godt, brugbart køb og ikke bare ende som fyld. Men jeg må indrømme, at der er røget nogle klatkøb i kurven (2 tørklæder…. min svaghed) i kurven denne måned.

  Jeg tror dog, jeg må lave regler og shoppelister – og køle godt ned – inden jeg gør flere køb. Om ikke andet kan jeg jo altid huske mig selv på, at de fleste nye varer først lander næste måned, og jeg har brug for at se forårets udvalg og tendenser lidt an, inden jeg beslutter mig…..

  • Haha Mette, er helt glad for jeg ikke er den eneste som allerede er ramt. Det sker bare hvert år, lysten kommer snigende!

   Det der med at se tiden an og vente til man har et overblik er et godt råd. Mit problem er bare, at hvis jeg ikke har sat mig for hvad jeg må købe, så kan jeg argumentere for det meste…

   – Er virkelig ærgerlig over du ikke lige kan poste en update på din blog, ville gerne se dit take på foråret…

 • Du kan altså noget med guides og gode råd, og jeg suger det hele til mig! Jeg er nemlig ret stor fan af guides, orden og gode råd ;) Jeg har været ret træt af min garderobe de sidste uger, specielt mine sweatre, som efterhånden kører i en uendelig rotation uden variation. Og variation er vel egentlig nøgleordet i den forbindelse, hvis man ikke vil blive træt af sin garderobe. Det hjælper heller ikke på det, at jeg er startet i praktik og efterhånden har måtte sande at min garderobe ikke rummer særlig meget office-appropriate tøj. Indtil videre har jeg forsøgt at løse det med neglelak, for jeg har godt nok uendeligt mange, som virkelig også kan være gode til både at tilføje lidt farve i hverdagen, men også ændre udtrykket i mine outfits. (Havde det i øvrigt lidt mærkeligt med at skrive “mine outfits”, for det føler jeg mig slet ikke fashion eller mode-agtig nok til) ;-)

  • Tusind tusind tak Laura, dine ord gør mig så glad!

   Jeg tror det er meget normalt at være træt af sin garderobe på denne tid af året, mest af alt er det nok bare et tegn på at vi er trætte af vinter og higer efter forår.

   Det der med at føle sig office-like kender jeg ikke meget til, men pæne negle, lækkert hår, klassiske sko og måske en blazer kan gøre virkelig meget! – Selv synes jeg tit at mine sko afgør om jeg føler mig klædt på til anledningen…

   – Det med ikke at føle sig mode-agtig nok kender jeg godt. Jeg har det sådan med overhovedet at vise outfits, jeg er jo altså ikke en modedronning :D

 • Jeg tror, at jeg er ved at blive gammel nu, for jeg er så uendelig ligeglad med tendenser:-) Mine tre nye kortærmede bluser er bare en forlængelse af den stil, jeg grundlæggende har haft siden 2010-2011.

  Jeg må dog indrømme, at jeg har købt mig nogle vidde sorte stumpebukser, som minder om den facon, jeg selv syede og kopierede fra Comme de Garcons, da jeg gik i gymnasiet i midtfirserne. Men det er jo mere som at gå i barndom;-)

  Til gengæld er jeg lykkens pamfilius, fordi jeg har fundet et makeupmærke mere, som jeg kan bruge. – endda et med nogle rigtig gode farver, så skuffen er nu fuld af makeup, som gør at jeg kan se friskere ud med makeup i stedet for trættere – og det er jo temmelig forårsagtigt.

  Og endelig så var jeg så syg (og hævet op) indtil sommeren 2014 – åbenbart af følgevirkningerne af en kraftig infektion i slut 2012 – at jeg sidste forår kun havde to par bukser og to bluser, som jeg kunne være bekendt at gå udendørs med. Så bare det at åbne skabet er jo som at få et helt stormagasin som ny garderobe! Der er en del ting i det, som blev købt i 2012, som mere eller mindre ikke har været på, men som jeg også ville købe i dag. Og det er jo gratis nyt tøj:-)

  • Det er sjovt du skriver om tendenser, for min forårstrang til shopping har ikke noget med tendenser at gøre, men handler derimod meget mere om at jeg trænger til lysere tider.

   Det er da utroligt som du finder makeup du kan tåle, sidst var det bareminerals, hvad har du fundet nu?
   Kender du mon http://www.naturisimo.com/ ?

 • God liste Trine :)
  Jeg må tilstå at jeg faktisk slet ikke har lysten til shopping i øjeblikket – underligt, men også virkelig rart.
  Jeg har min shoppeliste for 2015, og den synes jeg stadig indeholder det jeg mangler. Arh kan godt lide tilføre en forårsfrakke, men så er jeg der eller – tænker jeg. Men hvem ved, det kan jo hurtig ændre sig… ;)

  • Det var da bare vildt rart, sådan havde jeg det gennem januar, men nu hvor årstiderne skifter får jeg lyst til nyt. Heldigvis er jeg ret tilfreds med min garderobe, så jeg kan holde mig i skindet og glæde mig over gensyn med nogle af mine forårsting.

 • Av, den sad. Hvem kender ikke til det her?

  Kæresten og jeg har lavet en “regel” om , at jeg må bruge maks. 1.000 kr om måneden. Ingen negative ord her, haha.
  Det gælder både tøj, beauty-ting, boligting, caféture med veninderne, osv. Jeg har nu aldrig haft et reelt shoppe problem, men kan da sagtens få impulsshoppet ting som jeg ikke liiiige står og mangler. Et maks. på 1.000 kr/måneden gør at jeg netop lige får overvejet, hvorvidt et køb virkelig er nødvendigt. Og det at jeg har ham ind over gør, at jeg har en at stå til regnskab overfor… selvom han i teorien er lidt ligeglad ;)

  • Haha, det var ikke meningen at det skulle ramme så hårdt – men jeg er glad for jeg ikke sidder alene med følelsen…

   Det lyder som en rigtig god regel. Vi har fællesøkonomi, så jeg har også en at stå til regnskab overfor. Vi har dog en “lommepenge-konto” hver, hvor vi får 500 kr på hver måned til det vil selv vil købe – så slipper vi for at diskutere hvor dyre mine nylonstrømper må være, og om han må oddse.
   Men rigtig dejligt din mand gider være “bussemand” og holde øje med dig. Det er helt sikkert en god beslutning!

 • Jep, tøj der signalerer lyse tider er fedt på den her tid af året. Og om efteråret det omvendte:-)

  Det er stadig bareminerals jeg mener, men de har så fine farver i forhold til Shiseido og Dior, at jeg stadig er helt overvældet.

  Jeg kender ikke den side, du linker til, men mit problem er faktisk, at jo mere naturligt en producent tænker, jo større chance er der for, at der enten er hvede, olivenolie, macademianøddeolie og mandelolie i en eller anden form i tingene, og så kan jeg desværre ikke bruge dem.

  • Det er bare en engelsk shop med gratis levering i hele verden, de har tit rabat og sælger bla. bareminerals. Så tænkte du måske ville tjekke dem ud.

 • Herligt, dem vil jeg bookmarke til næste opfyldning:-)

  Men faktisk har coop.dk også rigtig gode priser på Bareminerals og der kan man jo bruge de point, som man samler sammen ved at huske at vise sit medlemskort nede i Superbrugsen og Irma:-)

 • Måske er det bare for tidligt at lave et fuldendt take på foråret, inden det rigtig er kommet i gang? Jeg kan i hvert fald mærke, at trænger til at se visse tendenser an (i virkeligheden, på blogs, i butikker – hvad har jeg egentlig at vælge mellem) før jeg beslutter mig…

  Jeg savner iøvrigt også at lave og dele lister (og tanker). Men så kan jeg jo dele her :-)

  Min forårsliste ser sådan her ud:

  Hvid herreskjorte (er købt – havde en, men den var for gennemsigtig)
  Sorte chinos (er købt – har været på listen i mindst 5 år)
  Sorte jeans med svaj (er købt – på udsalg)
  Sort blondenederdel
  Sort blondetop
  Cremehvid midinederdel – gerne den øverste i indlægget her http://modedullen.blogspot.dk/2014/08/creme-de-la-creme.html, hvis den lever op til forventningerne irl
  Sorte culotter…. Ja, jeg overvejer det faktisk seriøst – er jo normalt ikke shorts-pige, men de her dækker de ømme punkter.

  Accessories:
  En kort, tyk sølvhalskæde
  By Malene Birger partisaner-tørklæde – hvis jeg nogensinde finder det
  Dette tørklæde http://www.warehouse.co.uk/oversized-checked-scarf/all/warehouse/fcp-product/02309934

  Decideret sommertøj – de står først i min indkøbsplan til maj, når jeg for alvor får brug for dem:
  Sorte bikinitrusser (dem, jeg har, er så slappe, at de falder af)
  Hvid, højhalset stroptop a la denne her http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=4635651
  Hvid ærmeløs t-shirt-tanktop a la denne her http://www.samsoe.com/shop/woman/new-arrivals/aune-top-2562/white/

  Derudover har jeg et hav af ting på listen, som jeg bare er fristet af, men som jeg ikke rigtig kan retfærdiggøre. Fx en lysegrå nederdel, endnu et par grå striktrøjer (!), grå sneakers eller disse slip-ons: http://www.newlook.com/shop/shoe-gallery/view-all-shoes/black-perforated-slip-on-plimsolls-_333352801. Jeg vil heller ikke udelukke en bøllehat (er afhængig af min hat om sommeren!) eller en sort ruskindsnederdel, hvis jeg finder den perfekte. Der skal klart sorteres og overvejes lidt mere, for lige nu går det stærkt med at ønske mig, og der er kommet mindst 5 ting på i den sidste måned…. Det er det der med forårsfristelserne ;-)

  • Du har helt sikkert ret i det er for tidligt, og jeg ved da også at jeg slet ikke er rigtig “ramt” endnu – netop derfor jeg skrev indlægget. Hellere få det lavet mens fornuften stadig er intakt, så jeg kan genlæse indlægget når jeg virkelig har brug for det…

   Jeg stemmer for at du laver en lukket blog som kun inviterede kan se… Forventer at være inviteret ;)
   Ej, jeg savner virkelig dit take på de nye sæsoner, og dine opdateringer, lister og tanker.

   Altså, min første tanke er nok bare at din liste er virkelig lang ?
   Der er selvfølgelig flere virkelig gode ting, som chinos, en hvis skjorte og culottes, som jeg er ret sikker på du har figuren til at bære? (kan du høre et lille stik af misundelse? ;) Den højhalsede stroptop, som er så smuk…. De hele kan jo sagtens forsvares hvis man har ja-hatten på, jeg kan bare ikke lade være med at tænke at du allerede har udgaver af det meste, som slet ikke er slidt?

   Og… De der tørklæder… Hvad er der med dig og tørklæder? Selv vil jeg aller helst have få, virkelig lækre, men jeg tror heller ikke jeg har det samme behov for variation som dig.

   Men altså, nu sidder jeg jo bare og er helt ærgerlig over ikke at kunne følge udviklingen og finde ud af hvad du ender med…

 • Åh, du har ret i, at listen er så lang. Den trænger nok til en revurdering – noget blev skrevet på i december, måske skal jeg slet ikke have det? Og hvem ved, måske finder jeg det heller ikke…….

  Pt brænder jeg mest for culotter. Selvom de da i udpræget grad ville være et trend-køb!

  Mht stroptoppene har jeg faktisk kun 3 sommertoppe, som jeg ville bruge fx i arbejdsøjemed (jeg har også nogle stramme tanktoppe, men dem bruger jeg primært som underbluser). Det er 2 næsten identiske hvide (den ene er her – den anden er identisk men mindst et par år ældre. Og ja, jeg købte to af denne her i sin tid, men den ene fik en permanent plet og måtte derfor ud), en hvid løs tanktop som er mindst 5 år gammel og en sort stroptop fra 2013. Det sagt har en hvid sommertop dog været på min liste stort set alle år. Så mon dog i år bliver det heldige år, hvor jeg rent faktisk køber en?!

  Og tørklæderne…. det er lidt en rest af min tidligere stil. Og så alligevel ikke…. Det er min mulighed for at få lidt kulør ind i garderoben. Derfor ;-)

  Nå, anyway. Det hele skal nok gentænkes og -overvejes.

  Og mht blog så hører jeg dig og overvejer det stærkt (godt du ikke sagde det i sidste uge, hvor jeg havde vinterferie – så var det helt sikkert sket!)
  ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *