SECOND LAYERS

Gennem det sidste år har jeg lavet færre og færre outfit-posts til jer. Det er ikke fordi jeg ikke har lyst til at fremvise mig selv og min garderobe, det er bare fordi at jeg synes det hurtigt bliver ensformigt. Jeg har jo tøj på hver dag, og skulle I se mit tøj, hver dag, ville I nok også synes det var ret ensformigt. I en blogverden hvor der figurer så mange outfits, og hurtigt omskiftelige garderober, er der masser af stilinspiration at hente, og jeg har erkendt at det altså ikke er der jeg brillere…
Det jeg kan, er at vise jeg hvordan jeg bruger min garderobe, så I kan få en bedre forståelse for hvorfor jeg vælger de ting jeg gør, og hvad det er der gør at min garderobe hænger sammen, til trods for at den ikke er specielt stor.

Som jeg har skrevet tusind gang før, så er jeg nødt til at prioritere og nøje udvælge alt hvad jeg køber, ellers kan den pågældende ting, simpelthen ikke udføre det arbejde jeg har købt den til at gøre. Det siger vel nok sig selv, at jo færre stykker tøj man har, jo mere alsidige skal hver eneste ting være.

… men nu til sagen.
Jeg har taget 6 billeder af mig selv. 6 billeder med det samme grund-outfit, tilsat 6 forskellige “overdele”, det som jeg måske vil kalde “second layers”. Det er laget som  oftest udgør overtøjet i sommerperioden, mens det om vinteren er laget under overtøjet.
Netop det her lag kan ofte kombineres med sig selv. Fx. kunne jeg sagtens bruge blusen på 1. billede med blazeren på 3. billede, eller cardiganen på 4. billede med coatiganen på 2. billede. Alligevel kommer jeg altid den slags “lag” i samme kasse. De er alle “næste lag” uden på mit “grundoutfit”, som i denne sammenhæng altså er et par haremsbukser og en camitop.

Det som jeg enormt gerne vil vise er, at netop det lag jeg har taget uden på mit grundoutfit, kan “noget”. Det er nemlig det lag, som nemt og hurtigt kan skabe variation. Jeg har ikke tilføjet andet end en trøje, en blazer eller en cardigan. Skoene er ikke skiftet ud, jeg har ikke brugt nogen accessories, og alligevel er forskellen ret synelig.
Det hele handler selvfølgelig om at jeg har tænkt mig om inden jeg købte. Jeg har overvejet om det ville gøre en forskel, og tilfører noget nyt – samtidig med at det passede ind. Fordi jeg over tid har tænkt nærmere over mulighederne, betyder det at jeg i dag har en garderobe hvor jeg…

 1. … med et minimum af ændringer kan skabe hvad der ligner et “nyt” outfit
 2. … kan mikse og matche det meste
 3. … kan være tro mod min stil, men samtidig tilpasse mig varme, kulde og anledning

Nu tror jeg måske at den suuuper trofaste læser sidder og tænker, jamen hov, mangler der ikke en blazer, og er der ikke en bluse som ikke var på efterårs-vinter-listen?
Og det er helt rigigt. Jeg har taget udgangspunkt i det tøj jeg går i til hverdag – og derfor er min silke-agtige blazer ikke med, selvom den helt sikkert også skabet et unikt udtryk.
Til gengæld har jeg brugt anledningen til at fremvise min sprit nye turtleneck (første billede).  I alt har jeg altså 7 ting i “second-layer” kategorien, og med den danske vinter vil jeg næsten våge at påstå at det er nødvendigt. Her er min lille samling:

 • 2 cardigans
 • 2 trøjer
 • 2 blazere
 • 1 coatigan

20151104-101

20151104-108

20151104-113

20151104-114

20151104-117

20151104-120

12 thoughts on “SECOND LAYERS

 • Hvor er det nogle fine outfits. Og du har helt ret i at det yderste (eller second) lag kan noget i sig selv.
  Jeg får helt lyst til at lave samme øvelse – finde frem til nogle grund-outfits og så se hvor mange måder jeg kan gøre dem forskellige. Farve paletten bliver nok lagt fra lige så rolig, men sådan kan jeg også bedst lide det :)
  Det er rart at huske når jeg igen igen tænker at jeg “har det samme på” for det kan man jo ikke se hvis bare en del er markant anderledes.

  • Du skal endelig gøre det, jeg vil rigtig gerne se dit bud. Det er fedt når vi kan inspirere hinanden, og super sjovt at se hvor forskelligt udtrykket bliver i forhold til stil. – Vigtigst er dog at alle stilarter kan lege med ideen.

   Og jeg har det præcis som dig. Der er dage hvor jeg tænker. Hold nu op, jeg går i det samme hele tiden. Men sådan er det heldigvis ikke…

 • Det ligner meget min uniform for tiden! Hvor er den grå rullekrave og korte cardigan fra? :)

  • … ser lige, at du selv har strikket – SÅ blæret!

  • Det ER bare en fantastisk uniform, og kommer man fra norden som os, så er farvepaletten ofte i de monokrome nuancer.

   Mit strikke-ego blev utrolig glad for at du spurgte hvor netop de to er fra. Jeg kan regne ud at du har set på instagram at de er hjemmegjorte, så det er bare i gang – det er både sjovere og billigere end at købe færdig strik ;) Cardiganen hedder “Swallow” og er designet af Helga Isager. Trøjen er mit eget design…

  • – og tak. Jeg ved ikk hvor “blæret” jeg føler mig, men det er dejligt at andre siger det!

  • Mange tak for mønstertip. Jeg har ikke selv tålmodighed til den slags, men måske er svigermor frisk..! ;)

 • God pointe, og sikke nogle flotte billeder.

  Jeg er vild med alle de flotte strikketing du har fået lavet.

  Du er simpelthen blevet den sejeste strikkedame :)

  God aften!

  • Tak, tak og tak Jane. Jeg synes at det er et stort skluderklap fra en inkarneret strikker som dig.
   Jeg føler mig stadig som en af de grønne, men nøj hvor jeg nyder at kunne sætte mig med garn på pindende og koble fra. Der er ingen tvivl om at strik har taget mig med storm :)

 • Super fine kombinationsmuligheder . Det bliver ret tydeligt at man kan klare sig med lidt (hvis altså ikke lige det inderste er til vask – med små børn i huset oplever jeg at der skal lidt mere til for at vaskemaskinen ikke skal køre dagligt).

  Er haremsbukserne nogle du selv har syet? Jeg sidder nemlig spændt og venter på at høre om du får succes med den ide.

  Og de super fede sko, hvor er de fra??

  • Du har helt ret, man bliver nødt til at have noget at skifte ud med, så man ikke skal vaske konstant.
   Jeg har 4 par bukser, 4 bluser og 1 kjole som til samme udgør det første lag. Det er faktisk meget passende, når jeg kan supplere med de to trøjer som er med på billederne her.

   Haremsbukserne har jeg ikke selv syet. De er fra Vila, en gammel model, den hedder “Nea”.
   Jeg har mønster liggende til et par jeg gerne vil lave, men de bliver nok i noget andet materiale.

   Mine sko er fra Tamaris:
   http://www.spartoo.dk/Tamaris-1-1-24305-25-098-23-0521-x2513223.php

 • Jeg kender problemet med outfit indlæggene. Dengang jeg havde min anden blog og skulle poste outfits, ja så blev det altså ikke til en masse.

  Jeg er selv en af dem, der plejer at udnytte det med variation i second layers.

  Hvor er det sejt, at du selv har strikket noget af tøjet. En masse ros herfra! Jeg regnede det kun ud pga. kommentarerne. Tror jeg skal lære at strikke meget snart :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *