NEXT SEASON

Så kom efteråret, og jeg har så småt fundet flannel og nylonstrømper frem fra gemmerne. 
September er gerne måneden hvor jeg gør klar til efteråret og vinter, ikke mindst  i garderoben. I år er dog lidt anderledes, for mens jeg tidligere kun har købt tøj, er jeg nu begyndt at lave det selv. Det betyder mere frihed, flere valg og uendelige muligheder. 

Jeg har allerede tilføjet en coatigan til garderoben, som skal holde mig varm sammen med min blazer. Der ud over er jeg ved at lægge sidste hånd på en cardigan, og har to nye kjoler i skabet. 
Min efterårsgarderobe handler derfor ikke så meget om det der er i butikkerne lige nu, men langt mere om det jeg har lyst til at lave. Det er en underlig følelse at være uden grænser, og min lyst til at shoppe tøj er nu overført til stof. 

Når det er sagt så er der selvfølgelig ting jeg ikke selv kan lave, det gælder blandt andet de ankelstøvler jeg drømmer om for tiden. I vinters købte faktisk jeg et par ret høje ankelstøvler med cutouts som skulle fungere som en blanding mellem pumps og ankelstøvler med hæl. De udfylder deres opgave som pumps med til perfektion, men som hverdagsstøvle med hæl er de simpelthen for høje, eller også er jeg for magelig. Either way er det ikke et match og jeg finder mig selv i ankelstøvle-drømmeland gang på gang. På min efterårs- og vinterliste er pt. følgende:

 • Et par løse bukser, herre/harems som er chikke men behagelige
 • To t-shirts, hvor den ene skal erstatte min, nu ret udpinte, silketee fra 2014
 • En natskjorte i flannel, den skal være lang og lun
 • En vinterfrakke som kan bruges i tiden mellem coatigan og parka
 • En nederdel eller vide shorts som kan bruge som nederdel. De skal erstatte mine silkeshorts som nu er repareret 3 gange og helt tyndslidte.
 • En lang og en kort cardigan, fordi jeg sidste år gik vinterhalvåret igennem med én og det har altså sat sine spor hos mig; det gør jeg ikke igen hvis jeg kan slippe
 • En oversize trøje til de der dage hvor alt andet virker uoverskueligt
 • Et par ankelstøvler med hæl, og når tiden kommer, et par varme praktiske vinterstøvler

Jeg tænker altid at der er meget, at listen er lang, at jeg må være særligt tiltrængt denne gang. Når jeg ser tilbage på mine lister og tanker om kommende sæsoner ser det dog ud til at det er normen. Fordi jeg har lidt, udskifter jeg meget og slider ting op. Det skyldes sandsynligvis også mit valg af materialer, men helt helt ærligt så nyder jeg når jeg med god samvittighed kan erstatte en gammel ting med en ny. Det kan være trist at sige farvel, men mest af alt er det dejligt at jeg gør det fordi det er nødvendigt, og ikke fordi jeg er kørt træt.
Når jeg er færdig med noget, er det faktisk så tarveligt, at jeg ikke kan forstille mig at der er mennesker som vil give penge for dem. Det er defor sjælden jeg aflevere noget til genbrug. I stedet aflevere tøjet i H&M og køber nye strømper og trusser med rabat. Jeg synes virkelig at det er en god deal, og elsker tanke om at mine tyndslidte shorts kan gøre gavn som fyld i et bilsæde eller som råmateriale til en rengøringsklud.

8 thoughts on “NEXT SEASON

 • Jeg går ud fra at selv har syet den du har på på billedet, hvilket mønster har du brugt?

 • Jeg er også stor fan af selv at kunne planlægge og sy min efterårsgarderobe. Jeg har planer om mere strik til hylderen – det mangler jeg jo helt klart :) Må vi se hvordan dine strikprojekter er endt?

  • Tak for din kommentar !
   Jeg har ikke fået taget billeder, men jeg håber det sker snart.

 • Hvor ser den fin ud, din coatigan!
  Jeg har selv nogle gode sy-planer, hvis bare jeg tager mig tiden altså… Min egen efterårs liste er noget kortere, i hvert fald ift hvad der skal købes, men glæder mig til at følge med i hvad der kommer ind i din

  • Jeg kender det godt. Det er mest tiden der mangler her. Der er så meget jeg gerne vil lave til mig selv og pigerne, men det er jo ikke sjovt hvis det skal gå alt for stærkt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *