MABYE-BETTER WISHES

Trail freak, Vivo barefoot // Ramme, Ram’n  // Uldundertrøje, Engel // Skærebæt, Muubs // Filtsko, Glerups

Jeg vil lige starte med at pointere at jeg tror fuldt og fast på, at man skal ønske sig PRÆCIS hvad man ønsker sig. Hvis man går på kompromis med de krav man stiller til en genstand, vil man være tilbøjelig til at skille sig af med det før tid.

Der er ingen tvivl om at jeg gerne vil, og forsøger at være, en bevidst forbruger. Jeg forsøger at at finde det bedst mulige alternativ når det kommer til materialer og produktion, men personligt tror jeg på at den virkelig forskel ligger i hvor længe vi beholder vores ting. Derfor vil jeg hellere købe den helt rigtige ting, så jeg har de bedste forudsætninger for at beholde det i mang år, frem for at gå på kompromis med design og comfort, for at få et, på papiret, grønnere produkt.
Heldigvis sker det af og til, at mine ønsker viser sig at være i den “måske bedre” ende af skalaen . Jeg siger IKKE at produkterne i indlægget her er bæredygtige, for hvad er bæredygtighed i det hele taget, og hvornår kan man kalde bæredygtige produkter bæredygtige?  
I stedet siger jeg tingene i indlægget her har et element som gør dem til et måske-bedre valg. Samtidig findes de alle på min ønskeliste denne jul:

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 12.42.56Sneakers fra Vivo barefoot: De her sko er vist det tætteste jeg kommer på en ikke-sko. De er fuldstændig roterbare og giver enorm frihed, så alle knogler i foden kan bevæge sig. Jacob har lært mig at en ottendedel af kroppens knoglersidder i foden, og jeg taler af erfaring når jeg siger at det gør en kæmpeforskel at arbejde med fodens knogler og muskulatur som jeg gør med Anna. Alene af den grund står der et par Vivo barefoot på årets ønskeliste, og helst i modellen “trail freak”. 
Vivo barefoot et førende mærke inde for miljøvenligt fodtøj, både når det kommer til produktion, materialer og holdbarhed, og af den grund får de en plads på listen.

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 13.03.23Rundt skærebræt fra Muubs: Jeg elsker skærebrædder (hedder det sådan i flertal?)! Et skærebræt i træ er godt, men et skærebræt i genbrugstræ er dobbelt så godt. Muubs er dansk og deres produkter er udelukkende fremstillet af rå materialer – farvel kemikalier!

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 12.55.02Cami-top i uld/silke fra Engel: Vintertop numero uno. Uld er min ven, og mest af alt, den økologiske af slagsen. Uld er, fra naturens side, både både selvrensende og temperaturregulerende, og behandles det skånsomt under produktionen bevares disse egenskaber. Når der så, oveni, tilsættes 30 % silke til at give en blød og lækker inderside, så er det som om at luksus og praktik går hånd i hånd.
Når det kommer til mine børn så SVÆRGER jeg til Iobio, men fordi de ikke producerer til voksne, ønsker jeg mig en top fra Engel.

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 12.59.38Uld-støvler fra Glerups: Endnu et uldønske. – Har jeg sagt at jeg elsker uld? Gelrups er dansk og både design og produktion foregår i Danmark. Ulden behandles skånsomt, og skindsålen er vegetabilsk garvet. Ydermere siger rygtet at sådan et par kan holde op mod 7 år, hvis de ellers plejes efter anvisningen.

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 20.40.13Ramme fra Ram’nJeg ELSKER Ram’n, form og funktion går bare op i en højere enhed. Jeg fik en i fødselsdagsgave til tegninger fra pigerne, og ønsker mig nu endnu en, så jeg har en til hvert af dem. Ram’n er lavet sådan at der, fra forsiden, kan presses en tegning ind. Det betyder at alle nye tegninger som fortjener at blive udstillet, bare kan sættes i den samme ramme, altså oven på hinanden. Når der er ca. 50 tegninger i rammen, skal den tømmes, men i mellemtiden fungerer den perfekt som opbevaring.
Ram’n er dansk og både design og produktion foregår her hjemme. Faktisk lavede iværksætterparret de første rammer i deres egenklæder, men i dag er det et lille snedkerfirma på Falster som varetager opgaven. Ram’n er desuden skabt ud fra en filosofi om at ting skal holde, og blive smukkere med tiden. 

Tænker du over hvor dine ønsker kommer fra, og sætter du pris på produkter som måske er lidt grønnere en gennemsnittet?

ENGLISH RECAP
This is my take on five maybe-better wishes for Christmas. I believe it’s best to wish for exactly what you truly want. When you compromise, and wish for something which might be more sustainable, you might not keep it for as long as something you truly desire. That’s why I’m a big believer in “wanting what you really want”.
My list of maybe-better wishes consists of the following: Sneakers from Vivobarefoot, chopping board from Muubs, Cami Top in eco-friendly wool and silk from Engel, slippers in wool from Glerups and a multipurpose frame from Ram’n.

8 thoughts on “MABYE-BETTER WISHES

 • Det er verdens bedste sutsko. Vores første par hver holdt en 5-6 år og det andet par er vist på deres 5 år og helt fine endnu. Man kan vaske dem på uldvask. De er bare nogle dage om at tørre, så gør det om vinteren, når varmen er på:-)

  Det skal siges, at jeg ikke kan huske anvisningen på pleje, eller også har de først tilføjet den senere end vi købte dem.

  • Det er så fedt at høre andres erfaringer.
   Jeg synes bare at de er så lækre. Jeg håber virkelig at jeg får sådan et par, det ville være SÅ lækkert!

 • Halløj, de der træningssko ser spændende ud – og virkelig pæne skærebrædder(?). Har længe drømt om et i oliventræ, men det her da et værdigt alternativ. Må på ønskelisten næste år – eller i hvert fald til min fødselsdag!

  Jeg kigger også efter de grønne løsninger, og med alt andet end garderobe (foruden fx undertrøjer), så sker det ofte, at det rigtige dukker op i blandt de alternative produkter. Cykelhjelm, yogamåtte, vandflaske, stofnet, gummistøvler etc. – der har det i hvert fald lykkes mig at finde alternativer. Og ja, det føles godt – bedre ;)

  • Altså jeg drømmer om at de laver nogle mere neutrale designs, men ellers må jeg hive den hjem på at sneakers gerne må larme… I hvert fald er det så lækre at have på, netop fordi de er bløde og føler foden fuldstænding.
   – Og de der skærebrædder (?!) er så fine. Jeg synes at det er et lækkert koncept!

   Det der med alternative løsninger, alle andre steder end i garderoben, gør jeg også. Faktisk har jeg også isforme i stål på ønskelisten (kemifri) og et økologisk langhåret lammeskind som er garvet vegansk. Det synes jeg er luksus på den grønne måde!

 • Hej Trine
  Hvordan bestiller man uld undertøj fra Engel? Jeg kan se de har en onlineshop, men der har de jo ikke en brøkdel af de ting der står i kataloget. Jeg har nemlig længe prøvet at finde uld undertrøjer til mænd, og det skal altså være undertrøjer, ikke noget med lange ærmer eller t-shirt, og det er tæt på en umulig opgave. Da jeg så så linket her var min lykke gjort. Men altså, nu ved jeg ikke hvordan jeg skal købe deres produkter. Kan du være behjælpelig?

  Er der nogle gode øvelser til styrkelse af fodens muskulatur og knogler? Jeg står selv en gang i mellem på en tennis bold og ellers daglig massage i form af indsmøring med creme. Men er der andre øvelser der er gode at udføre? Især på denne årstid hvor fødderne er godt pakket ind i stive støvler..

  • Tusind tak for din kommentar. Jeg ved ta de forhandler Engel til både mænd, kvinder og børn hos babynature, og vist også på renleg, men jeg ved ikke hvor stort deres udvalg er. På Engels hjemmesiden kan du se en liste over de internationale forhandlere, og jeg ved at der er flere fra Danmark. Jeg håber du finder det du skal bruge. Jeg smider lige et link til baby nature:
   Babynature: http://www.babynature.dk/dameherre-uld-og-silke.html

   Jeg laver selv en række fodøvelser som Anna Bogdanova anbefaler, blandt andet dem her. De er super effektive, specielt når de udføres langsomt.
   https://youtu.be/RRQ_SiOPaDw?list=PL6KEJnMNh–qrAzqNSwxQok7JHAdpvFNL

 • I år har jeg tænkt meget bæredygtig og økologisk og også ønsket mig oplevelser, og lykken blev også, da der lå engel undertøj under træet til mig og min mand og jeg har aftalt at tage til Jelling festival og se Queen og Adam Lambert :-)
  Hvad har du fået af dine ønsker i år?

  • Det lyder som nogle virkelig gode gaver, og nogle smukke taker bag.
   Fra den grønnere kategori har jeg fået et økologisk lammeskind og sutskoene i uld fra Glerups. Der du over har jeg fået en hårtørrer, et spækbræt i træ (desværre ikke genbrug), to pynte-krus, hæklenåle og kreative gaver fra mine piger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *